Mašine za ispitivanje materijala

Mašine za ispitivanje materijala

Univerzalne mašine AMETEK STC LD serije poznatog proizvođača Lloyd Instruments obezbeđuju testiranje materijala u laboratorijama, kontrole kvaliteta u toku proizvodnje, i u obrazovnim ustanovama (ispitivanje materijala na kidanja, kompresiju i ekstenziju), bilo da su u pitanju rutinski ili kompleksni testovi u opsegu do 5 do 100 kN.


Mašine su dvokolonske, opremljene kontrolnom konzolom koja se nalazi sa strane i obezbeđuje izvršavanje testa jednostavnim pritiskom na taster. Uz AMETEK STC NEXYGENPlus4.1 kontrolni softver mašina se može povezati sa računarom i procesiranje rezultata se obavlja u Windows okruženju.


Na raspolaganju je veliki izbor držača ispitnog uzorka, mernih ćelija za ispitivanje tenzije i kompresije, kao i širok izbor ekstenziometara. U programu imamo i mašine TA1S serije za ispitivanje teksture materijala (sa primenom u testiranju prehrambenih proizvoda).


Za više informacija kliknite ovde.


Mašine za ispitivanje materijala

AMETEK STC – motorizovani ispitni stalci su prilagođeni proizvodnim sredinama. Ove povoljne, motorizovane, ergonomske ispitne mašine, sa priključenim digitalnim meračima sile iz AMETEK STC Chatillon DF serije, čine ispitivanje uzoraka zatezanjem, kompresijom, odlepljivanjem, savijanjem, jednostavnim. Poseduju podesivu brzinu kretanja od 5 do 1016 mm/min.


AMETEK STC TCM serija uređaja za ispitivanje sile je dostupna u dve verzije; TCM100 sa kapacitetom do 500 N i TCM350 sa kapacitetom do 1500 N. Uređaji su jednostavni za korišćenje, kompaktni i lagani. Svetao LED displej prikazuje brzinu kretanja i dodatne tekstualne poruke.


Pored motorizovanih, Ametek nudi i Chatillon MT seriju ručnih ispitnih stalaka za sile do 2,5kN.


AMETEK STC Chatillon DFS3 serija naprednih, visoko funkcionalnih digitalnih merača sila. Ovi instrumenti su dizajnirani za svakodnevne osnovne i kompleksne primene. Često se koriste za beleženje sile kidanja i prikupljanja podataka o adhezionoj snazi ispitivanih materijala, dok dozvoljavaju statističku analizu podataka direktno na ekranu. Kompleksne analize ispitnih podataka se mogu vršiti u AMETEK STC ForceTest softveru koji dolazi uz uređaj.


Merači imaju tačnost bolju od 0,1% FS, jednostavan korisnički interfejs, mogućnost podešavanja testa, kapacitete od 2,5N do 2500N, frekvenciju uzorkovanja od 30kHz, izbor mernih jedinica, podesive šifre za podešenja i mogućnost povezivanja još dva spoljna pretvarača.


Pored DFS3 serije, postoji i AMETEK STC Chatillon DFE3 serija povoljnijih visoko funkcionalnih merača sile sa tačnošću boljom od 0,2% FS.


Više informacija o AMETEK proizvodima za ispitivanje materijala možete naći ovde.