Ispitivanje relejne zaštite

Sekundarno ispitivanje relejne zaštite

Sverker 900 je ispitni sistem za relejnu zaštitu u elektroenergetskim sistemima, koji generiše tri struje i četiri napona. Izvori za sve tri struje i četiri napona mogu se nezavisno podešavati u odnosu na amplitudu, fazu i frekvenciju. Uređaj je namenjen za sekundarno ispitivanje relejne zaštite, a u slučaju potrebe svi strujni i naponski kanali se mogu vezati redno, te se na izlazu dobija struja od 105 A ili napon od 900 V (što omogućava i razna primarna ispitivanja).


Osnovna specifikacija:

  • Jednofazno generisanje do 900 V i 105 A
  • Tri strujna kanala 3 x 35 A, 250 VA (DC, 10 – 600 Hz)
  • Četiri naponska kanala 4 x 300 V, 125 VA (DC, 10 – 600 Hz)
Sekundarno ispitivanje relejne zaštite


Freja familiju čine prenosni instrumenti za ispitivanje kompletne relejne zaštite. Postoje tri modela: 543, 546 i 549 u zavisnosti da li generišu 3, 6 ili 9 izlaznih struja. Izlazi su visoke struje i velike snage: do 60 A / 300 VA rms po fazi. Svi modeli mogu da generišu 4 napona. Rad sa instrumentima preko ekrana osetljivog na dodir (bez potrebe za dodatnim računarom) ili preko FREJA Win softvera na računaru. Sva ispitivanja su saglasna sa IEC 61850 protokolom.


Sekundarno ispitivanje relejne zaštite

U programu takođe imamo i uređaje za primarno ispitivanje:

  • INGVAR sistem do 5000 A sastoji se od dve jedinice (kontrolni deo i strujni izvor) koje se lako i brzo povezuju. Namena je primarno ispitivanje zaštitne opreme, strujnih transformatora, prekidača snage, uzemljenja.
  • ODEN AT sistem za struje do max. 21,9 kA (1 sec). Na ekranu uređaja se prikazuju: vreme, izlazna struja, napon, fazni ugao, kao i Z, P, Q, R, X, S, cosφ i Imax. Namena uređaja je kao kod modela INGVAR, ali se ODEN AT može koristiti i za druge aplikacije gde su potrebne promenljive visoke struje.  

Za više informacija kliknite ovde.