Ispitivanje klase tačnosti mernih transformatora

Ispitivanje klase tačnosti mernih transformatora

Na mestima indirektnog merenja električne energije, pored provere klase tačnosti brojila električne energije, isto tako je važno i ispitivanje klase tačnosti mernih trafoa (strujnih i naponskih) kako bismo dobili ukupnu grešku u merenju električne energije. Ovo je posebno važno i obavezno na mestima za obračunsko merenje električne energije. Merenje je obavezno u proizvodnji na završenim mernim trafoima, kao i povremena provera na terenu saglasno propisima.


Za ova merenja potrebna je sledeća oprema: kontinualno regulisani strujni odnosno naponski izvor odgovarajuće snage, naponski odnosno strujni etalon transformatori čija je tačnost za najmanje dve klase bolja od klase ispitivanog objekta, odgovarajuća programirana opterećenja i merni uređaj.


Naš merni uređaj je potpuno automatski i može se koristiti i za strujne i za naponske trafoe. Preko njega se vrši automatsko programiranje opterećenja, merenje, a priključkom računara skladištimo rezultate i vršimo izradu izveštaja. U mogućnosti smo da ponudimo kompletne laboratorije za ispitivanje klase tačnosti za sve naponske i strujne nivoe.


Za više informacija kliknite ovde.